Er du SEO-klar til Core Web Vitals?

I maj 2021 lancerer Google en markant opdatering af deres algoritme, som vil fokusere endnu mere på brugen af dine sider.

Kontakt

Bo Mikael, Kontaktdirektør

Udover det klassiske SEO-arbejde med søgeord og emner og formuleringer, der matcher brugernes behov, og en teknisk platform, der understøtter SEO, vil Google fremover også lægge vægt på brugen af hjemmesider.

Fremover skal vi i vores SEO-arbejde også fokusere på, hvordan vores sider performer; Hvor hurtigt de loader, hvordan de interagerer med brugere og hvor stabilt designet er.

For 2-3 år siden lancerede Google Core Web Vitals som et hjælpe-værktøj i Search Console.

Her fik vi hjælp til at teste siderne brugervenlighed og give gode råd til værdifulde ændringer.

Indtil maj i år har Core Web Vitals udelukkende været et hjælpeværktøj til alle, der arbejder med SEO.

Men fremover kommer disse vurderinger med i den samlede SEO-vurdering af de enkelte sider på din hjemmeside.

Core Web Vitals er opdelt i tre områder:

  • Load-hastig // LCP - Largest Contentful Paint
  • Interaktion // FID - First Input Delay
  • Design-stabilitet // CLS - Cumulative Layout Shift
    core web vitals

Det lyder indviklet - og meget amerikansk - men er egentlig ganske enkelt:

LCP - Largest Contentful Paint

Hvor hurtigt loader hovedparten - det vigtigste - af dit site. Google mener, at det skal være hurtigere end 2,5 sekunder.

FID - First Input Delay

Den tid det tager for at din sider bliver interaktiv ved f.eks. knapper. Google er benhårde her og vurderer, at det skal ske på max. 100 milisekunder.

CLS - Cumulative Layout Shift

Hvor tit dit design/layout på siderne skifter uventet, f.eks. med valg af fonttype, hvor man kan se den oprindelig i et splitsekund nedenunder. Her er vurdering, at det kun må ske færre end 0,1 gang.

Hvis ikke du i forvejen bruger Search Console, er det nu, du skal begynde. For det er her, du får adgang til Googles værktøj, bl.a. Core Web Vitals.

Samtidig anbefales det også at anvende PageSpeed og Lighthouse til at tjekke performance på din hjemmeside. Læs mere om Lighthouse her.

Som en lille krølle på halen har Google meldt ud, at også de arbejder på en visuel måde at tilkendegive om en side opfylder Core Web Vitals kravene. Dette vil sandsynligvis blive synligt på søgeresultat-siderne.

Peytz-webinar om Core Web Vitals

Peytz arrangerer et webinar om, hvad denne Google-opdatering vil medføre i SEO-arbejdet fremover. Webinaret finder sted i slutningen af maj eller begyndelsen af juni.

Vil du have hjælp til dit SEO-arbejde med Core Web Vitals, så tag fat på Bo Mikael, 2890 1992 eller bm@peytz.dk.

(Opdateret 20. september 2021)

Publiceret 20. april 2021