Få styr på dine data med Data Studio

Er du også ved at drukne tal? Og har du svært ved at overskue dem og få viden til at optimere din digitale forretning? Så er Google Data Studio nok løsningen for dig.

Kontakt

Bo Mikael, kontaktdirektør

Med et dashboard fra Google Data Studio får du et hurtigt og visuelt overskuelig overblik over dine nøgletal og KPI’er. Når først du har fået dit dashboard, behøver du ikke hver eneste måned at sidde og igen lede forgæves efter de tal, som du – nærmest ved et tilfælde – fandt i Google Analytics sidste måned.

De fleste af os har en masse tal til rådighed fra mange kilder, Google Analytics, nyhedsbreve, Facebook, Instagram, LinkedIn, redaktionelle tal osv. for bare at nævne nogle af de mange muligheder. Det typiske billede er, at du har så mange data tilgængelig, at du har svært ved at finde og fokusere på de vigtigste tal. Og værst af alt, du får ikke brugt dem.

Overskuelige data

Hos Peytz hjælper vi rigtig mange af vores kunder med at skabe et overskueligt og nemt overblik over deres vigtigste nøgletal. Typisk vil der i de fleste virksomheder tilmed være forskellige behov for, hvilke data-tal, der er relevante for den enkelte person eller afdeling.

Alt dette kan løses med Data Studio dashboards med fokus på de vigtigste nøgletal.

dashboard-2

For redaktører af et nyhedssite er det måske tallene for, hvor mange læsninger af en artikel, der er de vigtigste; Hvor lang tid er brugeren inde og læse artikler, samt hvor mange artikler læser den enkelte bruger i gennemsnit.

For salgschefen handler det måske om tallene for, hvor mange sidevisninger, der har været på sitet, samt hvor mange bannervisninger der er til rådighed.

For sociale media manageren er der fokus på at kunne se, hvordan de enkelte opslag performer på de forskellige platforme, hvor mange følgere, der er på Facebook, og hvor mange der har interageret med de publicerede opslag den seneste uge.

Kort sagt, er der mange tal og mange forskellige behov i organisationen.

Og her er Dashboards geniale, for de kan skræddersyes til enten den enkelte afdeling eller enkelte medarbejder.

dashboard-1

Her samler du ganske simpelt dine mange forskellige datakilder et centralt sted, og får serveret lige netop dine nøgletal, uden at skulle bruge krudt på det. Så kan du i stedet bruge din sparsomme tid på at bruge din viden omkring dine tal, og arbejde ud fra disse.

Data Studio er til dig, der:

  • drukner i data
  • ønsker at synliggøre dine vigtigste tal
  • gerne vil have skræddersyet rapporter til den enkelte afdeling
  • vil bruge din analyse-tid bedre
  • have serveret dine tal på et sølvfad
  • har brug for at få svært tilgængelige nøgletal udregnet for dig
  • …egentlig ikke kan lide tal, men som ved, at de er et nødvendigt onde

Hos Peytz & Co har vi hjulpet mange af vores kunder med at opsætte de helt relevante dashboards for dem, og vi kan også hjælpe dig.

Det handler i bund og grund om at få frigivet tid, som kan bruges mere målrettet på at arbejde aktivt med de tal, man har brug for, fremfor at drukne i sine data.

Så føler du også, at du drukner lidt i data, og ikke får arbejdet nok aktivt med dine tal, så er du bestemt ikke alene. Det er heldigvis relativ nemt at opsætte dashboards til dine behov, og det er billigere, end du tror.

(Opdateret 15. april 2021)

Publiceret 29. marts 2021