Må du stadig sende nyhedsbreve til dine modtagere?

Nøgleordet er samtykke

Af

Bo Mikael, kontaktdirektør

Har EU's persondataforordning gjort dig i tvivl, om du skal bede din mailingliste om tilladelse til at sende nyhedsbreve endnu en gang? Så er du ikke alene. Svaret er heldigvis meget simpelt. 

Hvad betyder EU's persondataforordning så for dit nyhedsbrev? Skal alle dine nuværende modtager af nyhedsbrevet igen give samtykke til at modtage dit nyhedsbrev? For mailadresser og navne er nemlig personhenførbare data, og dem skal du have styr på.

Ro på, det korte svar er NEJ

Med eksplicit samtykke er du sikret

Hvis du har sikret dig et tydeligt samtykke til, at modtageren gerne vil modtage dit nyhedsbrev, så opfylder du helt enkelt kravene til den nye GDPR forordning.

Hvis du fx opsamler mailadresser på dit website eller din webshop via formularer, hvor det klart og tydeligt fremgår, at man tilmelder sig dit nyhedsbrev samtidig med, at man fx får en velkomstrabat, adgang til et webinar, eller hvad du nu måtte tilbyde i bytte for en mailadresse, så har du gjort dit arbejde korrekt.

Her et eksempel fra woman.dk, hvor der er en tydelig markering af, at du tilmelder dig deres nyhedsbrev. Eksemplet viser, hvordan de oplyser korrekt, at de deler dine personlige oplysninger med tredjepart.

 

Du skal altså oplyse højt og tydeligt, at man tilmelder sig dit nyhedsbrev, når man afgiver sin mailadresse (hvis altså det er tilfældet). Og det er faktisk det.

Er du i tvivl, så bed om tilladelse

Er du derimod i tvivl, om du har fået alle dine modtageres samtykke – du er måske kommet til at tilmelde et par kunder i din webshop til dit nyhedsbrev, sidste gang de lagde en ordre, uden at du fik deres eksplicitte tilladelse. Ja, så har du ikke deres samtykke og må ikke sende markedsføring til dem – det har du faktisk aldrig måtte, for det er heldigvis ikke lovligt at sende markedsføring til folk uden deres samtykke, heller ikke selvom de har handlet i din webshop. 

Hvis du er i tvivl, om du kan dokumentere et samtykke fra alle dine nyhedsbrevsmodtagere til at modtage markedsføring, så er det op på hesten og få formuleret en mail, hvor du beder om samtykke til at sende markedsføring.

Har du brug for hjælp?

Er du i tvivl om, hvad GDPR betyder for din virksomhed, så er der lidt hjælp at hente i denne artikel om persondataforordningens begreber fra A-Z.

Du er også meget velkommen til at kontakte vores eksperter, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

bo-mikael-460x329

ea-joergensen-3-1160x820

Bo Mikael 
Kontaktdirektør

bm@peytz.dk
+45 7220 0121
+45 2890 1992

Ea Ellen Nørregaard Jørgensen 
Digital Konsulent

enj@peytz.dk
+45 7220 0101

Vil du vide mere om Peytz Mail?

Udfyld nedenstående formular, så kontakter vi dig snarest. 

 

(Opdateret 14. juni 2021)

Publiceret 30. marts 2021