Signering og sikker levering af e-mails

Det skal du gøre for at sikre brand, domæner og mail-modtagere med de mails, du sender

Skrevet af

Morten Teisner, afdelingsleder, Mail

Vil du have loyale mailmodtagere, der giver anbefalingen af din virksomhed videre, er du nødt til at tage sikkerheden af dine emails seriøst.

Vi har alle talt om det i lang tid, men tale og snak gør som bekendt ingen mester; Falske e-mails, phishing efter data, spamfiltre og blacklisting…

Det er alt sammen noget, man skal sikre sig mod, når man sender mails og nyhedsbreve.

Og det gør man ganske enkelt ved at sikre, at mail-systemet sender med høj teknisk sikkerhed og troværdighed som muligt.

En del af løsningen er bl.a. at bruge DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance) for bl.a at verificere, at dine mails er troværdige, og at din virksomhed opfattes som en pålidelig afsender af mails.

I Peytz Mail har du mulighed for at benytte DMARC og opsætte klare og tydelige regler for afsendelsen af dine e-mails.

Med DMARC sikrer du:

    • At alle dine mails er autoriserede og troværdige

    • At ingen andre kan snylte på dit brand og domæne

    • At ingen kan “stjæle” data ved f.eks. phishing

    • At du kan whiteliste dine mails hos vigtige partnere

    • At afleveringen af dine mails sker på en god troværdig måde

DMARC sikrer ikke kun dine nyhedsbreve, men også dine mange andre mails: F.eks. mailen med link til glemt password, rapporter, bekræftelseslink, påmindelser og meget mere…

Sådan virker det

Det hele starter med en SPF-record, som bekræfter, at en teknisk afsender af mails er godkendt af domæne-ejeren til at måtte udsende mails og nyhedsbreve. Det er f.eks. Peytz Mail, der sender nyhedsbreve på din virksomheds vegne.

Opsætningen af SPF-records skal sikre, at der ikke foretages spoofing og phishing ved at udsende falske mails fra domænet.

Det næste man kan gøre er, at signere sine mails med en DKIM-nøgle. DKIM står for DomainKeys Identified mails og fungerer grundlæggende ved, at modtageren af mails med DKIM signering har mulighed for at tjekke op på den medsendte digitale signatur, at den er korrekt. Hvis den er korrekt, så øges sandsynligheden for, at den modtagne mail ikke er blevet ændret undervejs eller er afsendt af nogle, som ikke har aftale med domæneejeren.

DMARC  er en godkendelsesprocedure, der samler op på både DKIM og SPF, og frem for alt giver mulighed for at overvåge, i hvilken udstrækning virksomhedens domæner er udsat for misbrug.

I den forbindelse har de lavet følgende simple oversigt, som kort viser, hvad der sker med mails, når DMARC er aktiveret.

(Kilde: Center for Cybersikkerhed – Reducér risikoen for falske mails)


Det er også i forbindelse med opsætning af DMARC, man definerer den politik for, hvordan mailservere skal reagere på utroværdige e-mails fra virksomhedens domæne.

Hos Peytz modtager vi flere og flere henvendelser fra virksomheder, som gerne vil sikre deres brand, domæner og mail-modtagere bedre i forbindelse med de mails, vi sender på deres vegne.

Vil du vide mere 

Udfyld nedenstående formular, så kontakter vi dig snarest. 

 

Eller kontakt Peytz Mail og snak med Jesper Goos eller Morten Teisner.

jesper-goos-460x329 morten-teisner-460x329
Jesper Goos
Partner

jg@peytz.dk
+45 7220 0101
+45 2190 1476

Morten Teisner
Afdelingsleder, Mail

mt@peytz.dk
+45 7220 0101
+45 2022 2143

 

(Opdateret 14. juni 2021)

Publiceret 29. marts 2021