Peytz Planning Poker Cards

Peytz Technology anvender Planning Poker som en fast del af vores estimeringsprocesser. Til det har vi fået lavet vores egne Peytz Planning Poker Cards.

Af

Lars Hornbeck, Direktør, Technology

Hvad er Planning Poker?

Planning Poker, der også kaldes SCRUM Poker, er en konsensus- og spilbaseret teknik til estimering af opgaver.

Peytz Planning Poker Cards er baseret på Fibonacci-talrækken og indeholder kortene 0, ½, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 20, 40 og 100 samt et spørgsmålstegn og et uendelighedssymbol.

Derfor anvender Peytz Planning Poker

Planning Poker anvendes i estimeringen af projekter, og metoden er simpel og effektiv. Seancen starter med, at hver person på SCRUM-teamet får udleveret sit et sæt Peytz Planning Poker Cards. Herefter definerer SCRUM-teamet, faciliteret af SCRUM-masteren, opgavernes art og omfang. 

Hver enkelt deltager skal derefter estimere en given opgaves omfang ved brug af kortene. Alle spiller et kort til bordet, med den værdi som repræsenterer estimatet. Kortene afsløres, og de enkelte estimater diskuteres i plenum. Når de forskellige estimater et talt igennem, har SCRUM-teamet opnået konsensus og der spilles igen. På baggrund af den opnåede konsensus vil teamets estimater nu danne basis for opgavens endelige estimat.

Planning Poker er dermed et alletiders værktøj til at skabe dialog, forståelse og vidensdeling blandt de involverede idet alle bliver hørt og får taletid.

Kunne du tænke dig et sæt Peytz Planning Poker Cards?

Er du blevet nysgerrig på Planning Poker? Så tag fat i Lars Hornbeck, måske har han et ekstra sæt kort liggende, så du kan prøve kræfter med Planning Poker på dit næste projekt.

Lars_Hornbeck

Lars Hornbeck
Afdelingsleder Technology

lh@peytz.dk
+45 4290 9282

 

(Opdateret 20. juni 2022)

Publiceret 31. maj 2022