Skip to main content

Irland får dansk e-Boks

Alle irlændere får nu en e-Boks, som vi kender det fra Danmark

Snart kan irerne også gemme lønsedler, breve fra kommunen og en masse andet i deres e-Boks. Irland har nemlig fået en e-Boks løsning, som vi kender det fra Danmark. Peytz står bag den Amazon (AWS) baserede infrastruktur for den irske e-Boks. Den danske virksomhed hoster, drifter, vedligeholder og udvikler infrastrukturen som e-Boks’ nye løsning anvender, så irerne får maksimal glæde af det virtuelle univers.

Løsning baseret på ny teknologi 

Danmark er teknologisk langt fremme i Europa, mens Irland hidtil har haltet lidt bagefter. Det er der nu lavet om på, for e-Boks løsningen til irerne bygger på en ny teknologi. Den er bygget med Kubernetes-teknologien, som er en open source-platform udviklet af Google. Kubernetes er populært sagt en container- (docker), mikroservice- og cloudplatform. Teknologien er ikke så udbredt i Danmark endnu, men i USA bruger 60-70 % af Fortune 100-selskaberne teknologien. I Tyskland er Zalando også med i front. 

Fleksibel løsning

Peytz er Amazon Web Service partner, og har mere end 10 års erfaring med at drive infrastruktur i skyen, og var derfor en oplagt partner til e-Boks. Firmaet er en erfaren Kubernetes-leverandør, og har blandt andet leveret teknologien til TV2’s program “Fuld Plade”. Fuld Plade var et online-bingospil med flere end 500.000 deltagere. Men det er første gang, virksomheden har leveret Kubernetes til udlandet.

 

Hvis e-Boks A/S får samme succes i Irland som i Danmark, så vil 5 mill. borgere hente, gemme og uploade deres dokumenter i skyen. Det kræver, at løsningen spiller 24/7/365, og det er Kubernetes velegnet til.

En af fordelene ved teknologien er, at den deler clouden op i en masse små områder, som kan opdateres, vedligeholdes osv. uafhængigt af hinanden. Det giver både fleksible og robuste løsninger. Skal man gøre det samme arbejde i en almindelig mainframe-løsning, må man lukke hele databasen ned imens.

Førende teknologier

Selve clouden bliver hosted i et Amazon Web Service-miljø (AWS). Det er verdens mest brugte cloudplatform, og Amazon bryster sig af være verdens mest sikre og pålidelige cloudservice. Projektet er kendetegnet ved at benytte førende teknologier i stor skala. Og så er det naturligvis også spændende at hjælpe e-Boks A/S med at komme ud i verden. 

Midt i et hektisk projekt med en meget kort deadline, og en hel del ukendte faktorer, har Peytz stået som en klippe i stormen og gjort os trygge med deres store viden om AWS, Kubernetes, native cloud development og drift.

 

CIO Mogens A. Hansen fra e-Boks.