Skip to main content

REMA 1000 og Vigo

Sådan undgår REMA 1000 med Vigo at gå ned under Corona-krisen

Der kom ekstra tryk på dagligvare-platformene, da statsminister Mette Frederiksen sendte danskerne hjem. Med et fik mange et enormt behov at kunne bestille madvarer, basisvarer eller måltidskasser og få dem leveret direkte til døren. Det gav et ekstremt pres på dagligvare-platformene. 

Vigo

Hos REMA 1000 med Vigo er det et netværk af over 100.000 frivillige der handler og leverer varer til hinanden. Det er den ene hemmelighed ved at REMA 1000s kunder fortsat har kunnet få leveret varer hjem under Corona-krisen.

 

Den anden hemmelighed er at REMA 1000 med Vigo hoster platformen i skyen, hvor øget pres modsvares af større serverkapacitet og dermed hurtige svar til alle. Helt uden kø som giver dårlige kundeoplevelser.

Peytz står for at drive den tekniske infrastruktur. Den ligger i skyen netop for at have en høj skalerbarhed. 

Grafen her viser hvordan daglige requests til serverne ændrede sig den 11. marts.

Screenshot 2021-04-14 at 11-25-05-png

REMA 1000 med Vigo oplevede en ekstrem stor kundetilstrømning fra den ene dag til den anden og kunne fortsætte med at holde åbent. Da dagbladet Politiken den 4. april lavede deres årlige prischeck på online dagligvarer, vandt REMA 1000 med Vigo foran konkurrenterne både på pris og på leveringstid. Her pointerede Politiken, at kunderne kunne få leveret samme dag hos REMA 1000 med Vigo.

 

Sådan fungerer det

Peytz har en omfattende overvågning af alle vores websites og applikationer. Systemet advarer ved stigende belastninger. Det er fuldautomatisk og kører 24/7/365. 

 

Da REMA 1000 med Vigo oplevede stigende trafik blev vores døgn-driftsvagt advaret af overvågningssystemet. Vagten skruede op for serverkapaciteten (flere noder i clusteret) for at klare det umiddelbare pres og henvendte sig derefter til system-arkitekten på (det er også Peytz). 

De to fulgte nu udviklingen, identificerede mulige problemer ved den nye belastning og optimerede på dem før de nåede at blive påvirket.

 

Summa summarum: REMA 1000 med Vigo oplever en mangedobling af normalen uden på noget tidspunkt at svare langsommere – og uden at bede kunderne om at vente i kø. 

REMA 1000 med Vigo ligger på vores Managed Public Cloud produkt. 

Rema-1000-med-Vigo-M7
Rema-1000-med-Vigo-M1
Rema-1000-med-Vigo-M3