Skip to main content

4 tips til at blive kreativt modig

– hvordan får du mere kreativitet ind i dine digitale løsninger?

Der er, mere end nogensinde, behov for at tænke modigt. Men hvordan får du mere kreativitet ind i dine digitale løsninger? Vi giver dig her 4 tips til, hvordan du træner din kreative muskel, så du kan blive mere modig i dine løsninger.

Be Clever

Stol på din hjerne, hjerte og mavefornemmelse! Ofte baserer vi løsninger på forskning, brugertest og fakta - men vores mavefornemmelse og intuition spiller en lige så vigtig rolle.
For som designere bruger vi ualmindelig meget tid på at træne vores hjerne til at vurdere og fornemme hvad, der er helt rigtigt. 

 Så brug din viden og din erfaring – tænk med både hjerne og hjerte. Og brug din mavefornemmelse - det er nemlig ikke alt man kan måle og veje sig frem til.

 Be Caring 

Stræb efter at være en helt! Her tænker jeg ikke på en kappeklædt, muskuløs type i stramt tøj. Som kreative, skal vi skal stille os i forreste række og kæmpe for vores idéer. Vi skal lave meningsfulde løsninger, der giver værdi for vores omverden. Og så skal vi møde verden, som vi selv gerne vil mødes.

 Vær opmærksom på det, du laver, og på den virkning, dine handlinger har på andre og på planeten. Kæmp for de rigtige ideer og de rigtige mennesker - stræb efter løsninger, der skaber værdi for mennesker og vores verden.

Be Courageous 

Vær modig nok til at gå over stregen, og husk at der er altid noget, du kan udfordre. Når du gør det, vil du automatisk komme til at fejle mere, men du kommer også til at fejre mere! Find de rigtige værktøjer, der virker for dig og vær en del af et team – så har du nogen at fejre dine sejre med, og nogen til at gribe dig, når du fejler. Tør at gå over grænsen! 

Be Colourful 

Få dit design til at funkle! Dit arbejde skal få verden omkring dig til at være lidt mere funklende og glitrende. Og husk, at små ting kan også funkle. Gør dem glitrende gennem opmærksomhed, kærlighed og håndværk. Insistér på at have det sjovt og gøre løsningerne lidt mere skæve. Begynd med det samme - det perfekte tidspunkt at starte på, er den opgave, du er i gang med lige nu!

Så mit råd til dig er, at du skal gå op i dit håndværk og give dine løsninger al den kærlighed og opmærksomhed, som de fortjener. Sørg for at have det sjovt, mens du gør det – og del glæden ved at være kreativ med andre. Vælg nogle anderledes og utraditionelle løsninger. Og start med det samme!

Publiceret 22. februar 2023