Skip to main content

Headless CMS

Med Headless CMS adskiller du din backend fra din frontend, og får dermed mulighed for at levere tilpasset indhold til dine forskellige kanaler.

Kontakt

Lars Hornbeck, Direktør Technology

Headless CMS sikrer, at dine brugere vil få samme visuelle oplevelse, uanset om de interagerer med din virksomhed på forskellige platforme ved at adskille din backend fra din frontend.

Hvad er Headless CMS?

Headless skal forstås på den måde, at hovedet (frontenden) er adskilt fra kroppen (backenden). Backenden kan også beskrives som maskinrummet, hvorimod frontenden er udstillingsvinduet, som brugerne har visuel adgang til. Headless CMS er dermed et backend system, som opbevarer dit content ét sted, og gør det tilgængeligt på tværs af alle dine platforme. Det betyder, at du kun skal oprette og redigere et sted. 


Hvordan adskiller Headless CMS sig fra de traditionelle CMS?

I et traditionelt CMS er det ikke muligt at adskille frontend og backend, da frontend og backend afhængige af hinanden. Med Headless CMS adskilles frontend og backend men forbindes af et API-kald, som sikrer adgang mellem de forskellige frontend-templates og backenden. API’en kobler data og indhold fra din backend sammen med de frontend, som du vil vise indholdet på.

Hvorfor anvende Headless CMS?

Mange virksomheder har flere forskellige touchpoints, som giver udfordringer ift. at levere sammenhængende visuelle oplevelser på tværs af de forskellige digitale kanaler, platforme og formater. Denne udfordring løses med et Headless CMS, hvor data, produktinformationer og billeder distribueres på tværs og dermed giver et sammenhængende udtryk og i sidste ende kan være med til at skabe værdi for brugerne.

Headless CMS giver udviklerne mulighed for at kode flere forskellige typer frontends, hvortil der sendes data fra backenden. Der bygges med andre ord templates til de forskellige platforme, som bestemmer, hvordan data fra backend skal vises i frontenden.


Det eneste, der kræves, er en visnings-template specifikt til de forskellige platforme, som det forskellige contentet skal vises på. Alt content kan dermed vises på forskellige måder, på forskellige platforme, fx en app, et website eller en webshop. Er der behov for at ændre visningen af indholdet i app'en, så det gøres uafhængigt af de øvrige platforme.

 

Download vores whitepaper om HeadlessHeadless_forside

I dette whitepaper kigger vi nærmere på headless og guider dig gennem dine første skridt i den headless verden. Du bliver klogere på hvad headless er og hvornår en headless-tilgang er bedst for din virksomhed.

Download whitepaperet her

 

Hvornår skal du overveje Headless tilgang?


Hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal implementere Headless CMS, så er her 4 punkter, som kan indikere, at Headless vil være egnet for dig og din virksomhed:
1.     Din virksomhed har mange platforme med delt content.
2.     Dine brugere anvender forskellige devices, når de interagerer med din virksomhed.
3.     Der er et ønske om at forenkle styringen af indholdet på dine forskellige platforme.
4.     Du vil gerne have mere frihed til at ændre i designs for de forskellige frontends.


4 gode grunde til at anvende Headless CMS:


1.     Headless CMS kan være med til at sikre en bedre kundeoplevelse. Men en solid backend, vil frontenden vises som du ønsker, uanset hvilken kanal dine brugere anvender, og du kan derfor være sikker på at levere den bedste kunderejse.
2.     Headless CMS er ofte meget nemmere at styre, eftersom du kan ændre dele af din backend uden at forstyrre din frontend, hvilket gør det mindre tidskrævende.
3.     En Headless CMS skaber bedre skalerbarhed og sikkerhed. Dette skyldes opdelingen af backend og frontend. Backenden kan blive separeret fra frontenden, så den er fuldstændig skjult og ikke tilgængelig for omverdenen bag virksomhedens firewalls.
4.     Med Headless CMS bliver du forbredet på fremtiden. Headless CMS er nemlig forberedt til at håndterer alle devices, hvilket gør dig i stand til at forbinde dit content med alle nye devices eller kanaler der bliver oprettet. Du kan med Headless CMS bruge API’s til at forbinde og kommunikere med andre software og kanaler, hvilket giver mulighed for endnu mere content levering. På den måde vil din Headless CMS være fremtidssikret lige meget hvilket device dine kunder bruger.

Hvilket CMS skal du vælge?

Der findes et hav af af CMS'er på markedet, hvordan beslutter man, hvilket CMS der er det bedste valg for at understøtte forretningens specifikke behov? Der findes nogle faktorer, som du kan overveje, når du vælger det rette CMS til din nye hjemmeside. Læs mere her.

Vil du vide mere, så udfylde formen nedenfor, så kontakter vi dig og tager en uforpligtende snak med dig.

 

Publiceret 22. februar 2023