Skip to main content

Fordele ved hosting i Cloud

Migrering til og drift på AWS, Azure og GCP

Kontakt

Martin Hörrmann, Client Director

Cloud, også kaldet skyen, er en almen betegnelse for IT tjenester, der kan tilgås direkte på internettet, og som fysisk befinder sig i store datacentre hos en ekstern udbyder.

Typisk betaler man kun for den kapacitet, man anvender, efter “pay-as-you-go” princippet. Der er nærmest uanede skaleringsmuligheder på blandt andet regnekraft, som man kan drage nytte af ved f.eks. peaks i trafikken. Muligheden for at skalere, også blot i en kortere periode, er en af de skelsættende fordele ved Cloud i forhold til egne fysiske servere, også kaldet on-premise.

Har man eksempelvis en hjemmeside, der for det meste har relativt få besøg, men så til gengæld én gang om måneden har rigtigt mange besøg, så vil en Cloud baseret løsning automatisk sørge for, at der er den nødvendige datakraft, når trafikken peaker – og derefter skalere regnekraften til den mere beskedne, daglige trafik, når peaket er overstået. På den måde bliver hosting meget kost-effektiv, da man kun betaler for den regnekraft, man anvender. Skulle man selv hoste en løsning, som beskrevet i eksemplet ovenfor, ville man være nødt til at dimensionere regnekraften efter det månedlige peak, og så ville setuppet være alt for stort i 29 dage, indtil der den ene dag er brug for den store regnekraft.

Public Cloud

Ved at vælge en Public Cloud, som er det mest almindelige, står udbyderen for både hardware og software, som man så tilgår via sin webbrowser. De 3 største public Cloud udbydere er Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure og Google Cloud Platform (GCP), og det er da også dem, vi anbefaler og længe har anvendt hos Peytz – eksempelvis benyttede vi AWS til en større projekt for TDC Musik helt tilbage i 2008. Public Clouds anvendes blandt andet til at hoste hjemmesider, web services, applikationer, data-lager samt udviklings- og testmiljøer.

Vi mener, at en god Cloud-løsning skal nedbringe virksomhedens udgifter til hardware, software, drift og administration markant – og samtidig yde en skalérbar og agil service. Det højner virksomhedens konkurrenceevne og bidrager dermed positivt til forretningen.

aws-badge-copy-460x415

Vi er certificerede AWS consulting partnere

Fordele ved Public Cloud

  • Enkel administration: Web platform til at holde styr på samtlige instanser og services.

  • Hastighed: Nærmest ubegrænset netværkshastighed samt mulighed for at tilføje flere geografiske placeringer, så man er så tæt på sine brugere som muligt. Har man for eksempel mange kunder og besøgende fra USA, kan det være en fordel at servicere dem fra en cloud i USA.

  • Skalerbarhed: Skru op og ned på jeres services eller lager efter behov. Man kan f.eks. etablere 100 nye instanser på et øjeblik. Man kan også modtage 600.000 nye brugere den ene dag og nedjustere til 10.000 dagen efter.

  • Økonomi: Cloud reducerer udgiften til dyrt IT hardware, licenser og infrastruktur. Betal kun for, hvad I bruger og ikke for overhead.

  • Konkurrenceevne: Cloud løfter virksomhedens konkurrenceevne – jeres it infrastruktur kan følge med i produktudviklingen og modtage flere kunder.

  • Pålidelighed: Cloud løsninger er utrolig stabile og kører redundante løsninger så nedetid er nærmest uhørt.

  • Frihed: Mulighed for at skifte serviceleverandør relativt hurtigt

  • Backup og Disaster Recovery: Selv avanceret backup mm er nemt og hurtigt at sætte op – og nemt at bruge hvis uheldet er ude.

Hos Peytz har vi specialiseret os indenfor de 3 største Public Cloud udbydere: Amazon Web Services, Microsoft Azure og Google Cloud Platform. Dette har gjort, at virksomheder som Grundfos, Danmarks Radio, B&O Play, TV 2, Folkekirkens IT og Bolius har betroet os med hostingen af komplekse og forretningskritiske applikationer, som vi overvåger og administrerer.

Vi kan også hjælpe jeres virksomhed med at migrere applikationer, services og hele it infrastrukturer over i den Public Cloud, der passer bedst til jeres behov. Vi tilbyder at administrere og vedligeholde jeres infrastruktur samt fungere som single point of contact.

 

Publiceret 22. februar 2023