Skip to main content

Schema Markup

Sådan får du mere synlighed i søgemaskinerne

Kontakt

Lars Hornbeck, Direktør, Technology

Selvom søgemaskinerne konstant forbedres og blive bedre til at indeksere indhold på websites, kan de stadig have problemer med at tyde, hvad en hjemmeside rent faktisk omhandler. Med Schema Markup, der fungerer som en form for metadata, der tilføjes til din hjemmeside, får søgemaskinens algoritmer viden om, hvordan de skal forstå og kategorisere dit website.

Hvad er Schema Markup?

Schema Markup er et stykke kode, du indtaster på din hjemmeside, med det formål at give søgemaskinerne detaljeret information om det indhold du har på din hjemmeside.

Schema Markup hjælper så at sige Google og andre søgemaskiner med at læse og indeksere indholdet på dit website korrekt. Schema Markup kan fortælle søgemaskinerne, hvad ens data betyder, f.eks. kan man indsætter en Schema Markup rundt om forfatteren til en artikel og dermed fortæller søgemaskinen, at navnet er forfatteren til artiklen og ikke bare tilfældig tekst.

 

Skærmbillede 2022-06-20 kl. 11.31.31

 

Schema markering hjælper Google med at forstå og ranke din hjemmeside korrekt. Derudover kan schema give udvidet beskrivelse (rich snippets), som øger din synlighed og CTR. Disse vises i søgeresultaterne på blandt andet Google, Yahoo og Bing.

Schema Markup er et struktureret dataordforråd, der hjælper søgemaskiner med bedre at forstå oplysningerne på dit websted for derved bedre at kunne levere relevante resultater. Schema giver altså søgemaskiner mulighed for at se betydningen og relationerne bag det indhold som er nævnt på dit websted.

Hvorfor anvende Schema Markup?

Med Schema Markup bliver det muligt at få mere synlighed på søgemaskiner som f.eks. Google, Bing og Yahoo. Som nævnt er søgemaskinerne efterhånden så udviklede, at de forstår det meste af det indhold de læser på din hjemmeside. Alligevel kan det være nødvendigt at hjælpe søgemaskinerne. 

Med Schema Markup kan du indeksere indholdet på dit website og dermed udvide søgeresultaterne i søgemaskinerne med forskellige rich snippets. Rich snippets er udvidede informationer, som hentes fra dit website og vises fremhævet i et søgeresultatet for brugeren. Dermed kan Schema Markup vise detaljerede informationer fra din hjemmesiden og være med til at øge synligheden og chancen for blive fundet og til at få flere klik og konverteringer.

Skærmbillede 2022-06-20 kl. 11.35.45

Vil du vide mere om Schema Markup?

Lars_Hornbeck

Lars Hornbeck
Afdelingsleder Technology

lh@peytz.dk
+45 4290 9282

 

Publiceret 21. februar 2023