Skal du have nyt CMS?

Disse overvejelser bør du gøre dig.

Af

Lars Hornbeck, Direktør, Technology

Det er vigtigt at vælge det rette CMS. Uanset om du skal have et nyt website eller blot skifte CMS til dit eksisterende website, bør du sikre dig, at det pågældende CMS lever op til de forventninger, du har.

Du bør derfor gøre lidt forarbejde, for at sikre at dit CMS understøtter dine forretningsmæssige mål, og at dit website kan fungere både teknisk og visuelt, og leve op til dine brugeres forventning. 

Vi har samlet 4 punkter, som kan hjælpe dig med at træffe det rette valg.

1. Brugervenlighed for indholdsansvarlige

Vælg et CMS, der gør det nemt at oprette og redigere indhold på websitet. De fleste CMS’er anvender drag and drop funktioner, så der let kan tilføjes forskellige elementer på websitet. På den måde letter du arbejdet for en indholdsansvarlige, så der hurtigt og ukompliceret kan foretage ændringer og udgive i indholdet på websitet.

2. Skalerbarhed

Websites bliver for det meste mere omfattende over tid, både i forhold til mængden af indhold og antallet af brugere og besøgende. Nogle websites vil naturligt have peaks, hvor det kan være nødvendigt at opskalere i en kortere eller længere periode. Du bør derfor sikre dig at dit CMS er skalerbart, så løsningen kan vokse i takt med forretningen.

3. Moduler og plug-ins

Ikke alle websites er ens, og ønsker og krav til det enkelte website varierer meget. Derfor vil det være nødvendigt med plug-ins og moduler, der kan sikre at websitet har de funktioner, du ønsker. Langt de fleste CMS kommer med en bred vifte af udvidelser og plug-ins, der kan installeres efter behov. På den måde kan et website tilføres nye funktioner, når det er nødvendigt.

4. Pris

Nogle CMS-platforme er helt gratis mens andre opkræver et månedligt gebyr. Selv med gratis CMS’er skal du betale for plug-ins og udvidelser samt design og hosting. Derfor bør du sætte dig grundigt ind i de omkostninger, der vil være forbundet med det pågældende CMS. Prøv at få et overblik over alle omkostninger, inden du vælger dit CMS, så du ikke får nogle ubehagelige overraskelser efterfølgende.

Vil du vide mere om CMS'er?

Vælg det rigtige CMS mockup

 

I vores e-bog Vælg det rigtige CMS gennemgår vi nogle af de overvejelser, du bør gøre dig, inden du vælger dit nye CMS. Vi giver dig en kort gennemgang af de forskellige typer CMS’er, der findes og giver dig et lille overblik over forskellige CMS’ers fordele og ulemper.

Hent e-bogen her

Du er også velkommen til at tage fat i Lars Guldager – han tager meget gerne en snak med dig om hvordan Peytz kan hjælpe dig med at vælge det rette CMS..

Giv Lars et kald på telefon 2469 8215,
send ham en mail på lg@peytz.dk.

 Lars_Guldager_V009

 

 

 

(Opdateret 12. december 2022)

Publiceret 1. december 2022