Skip to main content

7 grunde til at anvende WordPress

Peytz har over 10 års erfaring med udvikling af WordPress-løsninger for spændende, ambitiøse organisationer og institutioner i alle størrelser.

Kontakt

Mads Bjørn Teglgård, afdelingsleder, WordPress

Hos Peytz tager vi udgangspunkt i vores kunders ønsker og behov, og sikrer på den måde at de får det optimale ud af deres webløsning. Overvejer du et nyt website, giver vi grundig vejledning i, hvornår et WordPress site er den rigtige løsning, og hvornår det ikke er det. 

Nedenfor har vi samlet 7 gode grunde til hvorfor du bør vælge en WordPress-løsning.

1. Verdens mest udbredte CMS-system

WordPress har en markedsandel på ca. 43%, og er dermed det mest anvendte CMS-system i verden. WordPress er en ideel og fleksibel løsning, når der skal udvikles flotte websites. WordPress er førende i forhold til brugervenlighed, udvidelser og intuitive interface.

2. Gratis, open-source software

WordPress bygger på en gratis, open-source-software, som kan bruges af alle. Ligeledes betyder det, at koden kontinuerligt vedligeholdes og forbedres af de mange tusinde engagerede WordPress-entusiaster, der findes verden over. Med en WordPress-løsning, får du fuld ejerskab over dit website og de filer den består af. 

3. Brugervenlig editor

Editoren i WordPress hedder Gutenberg, er elementbaseret og skabt så den er nem og hurtig at benytte. Med editoren kan du tilføje forskellige typer af content til dine sider, om det så er forsiden, en almindelige tekstside eller en vigtig landingsside. Et simpelt eksempel er muligheden for at tilføje tabeller ganske enkelt, hvor du tidligere skulle have et separat tabel-plugin. 

Ofte oplever vi, at vores kunder har specifikke ønsker til blocks og elementer, som ikke findes i forvejen. Når det sker, udvikler vi de elementer, vi mangler. Typisk udvikler vi 5-10 custom elementer pr. site, som sikrer, at kunden får lige præcis det, de har brug for.

4. Fleksibelt design

WordPress var tidligere mest kendt som et system, der kun kunne oprette blogindlæg, men i dag kan man oprette stort set alle typer websites med WordPress. 

Selvom der findes mange tusindvis af designtemaer, anbefaler vi dog, at at du får udarbejdet et design tilpasset dit website. Det digitale design spiller sammen med virksomhedens øvrige design, og sikrer genkendelighed på tværs af platforme og arenaer. Derudover er websitets visuelle design uvurderligt i forhold til at få brugeren til at interagere. Med det rigtige design, bliver det nemlig let for brugeren at forstå, hvad man skal gøre. I den kreative process indrager vi derfor Peytz Creative, så de kan hjælpe vores kunder med at udvikle den mest fordelagtige designstrategi til deres WordPress-site.

5. Plugins - når det giver mening

Et plugin er et modul, der installeres på dit website. Der er udviklet mange plugins, der integreres i dit eksisterende site, og kan tilføre dit WordPress-site ekstra funktioner. Ønsker du f.eks. at tilføje en webshop til din WordPress-side, kan du anvende WooCommerce.

Hvis du har brug for at tilføje noget nyt til dit website, så er der en sandsynlighed for, at der findes et plugin, der kan håndtere det. WordPress’ store community giver dig nemlig rig mulighed at vælge imellem de mange plugins. Nogle plugins koster penge, men kan også give din webside helt ny funktionalitet, som kan indfri dine behov.

Plugins skal dog kun anvendes, når og hvor det giver mening. Inden man tager et plugin i brug bør man derfor undersøge i hvor høj grad pluginet løser behovet, hvornår er det sidst opdateret, hvor mange downloads det har og hvilke reviews det har fået. Når vi udvikler WordPress-sites i Peytz, gør vi os altid disse overvejelser, og vurderer vi, at det pågældende plugin ikke passer 100%, vælger vi selv at udvikle det ønskede plugin.

6. SEO

SEO er et vigtigt konkurrenceparameter, for at dit website blive fundet af søgemaskiner som f.eks. Google. Derfor skal man sikrer sig, at ens CMS-system er udviklet så søgemaskinen let kan finde vej på dit website og her er SEO nøglen.

Hos Peytz anvender vi Yoast SEO som SEO-plugin til vores Wordpress-løsninger. 

Yoast er har en masse funktioner integreret, som sikrer at både besøgende og søgemaskiner får mest muligt ud af din hjemmeside. Yoast SEO giver adgang til bl.a. SEO-analyse, der sikrer SEO-venligt indhold med det rigtige fokus, automatiserede SEO-forbedringer, læsbarhedsanalyse, så både mennesker og søgemaskiner kan læse og forstå dit indhold og avancerede XML-sitemaps, der gør det nemt for Google at afkode din website-struktur.

7. Sikkerhed

WordPress-udviklere verden over sikrer, at koden kontinuerligt vedligeholdes og forbedres. Det er med til at sikre, at WordPress er en sikker og opdateret platform. Men netop grundet den store popularitet, er WordPress desværre også et yndet mål for hackere. 

For at mindske risikoen for at blive hacket eller kompromitteret anbefaler vi at du anvender sikker hosting, opdaterer til den seneste version og holder sig orienteret f.eks. via en tjeneste som WP Scan. I denne guide har vi samlet en håndfuld gode råd til, hvordan du sikrer din WordPress løsning mod angreb.

Læs mere her, hvis de 7 punkter ikke allerede har overbevist dig om at en Wordpress hjemmeside er det rigtige valg.

Udvalgte cases

Som beskrevet er WordPress utrolig brugervenligt og fleksibelt. Hos Peytz har vi udviklet WordPress-løsninger for en lang række spændende virksomheder. 

Heartbeats
Heartbeats

 

Nordvision

nordvision_case

Folkekirkens Nødhjælp

FKN_case-1

 

Vil du vide mere om WordPress?

Udfyld formen herunder, så kontakter vi dig så hurtigt som muligt.

 

 

Publiceret 22. februar 2023