Skip to main content

Drupal som headless CMS

Fordele og udfordringer

Traditionelle CMS-systemer blev udviklet til at lagre og præsentere indhold, som f.eks. tekst, billeder og videoer, og alt indhold samles et sted, både: indhold, HTML og CSS. Denne tilgang gør det umuligt at genbruge indholdet, da det er koblet til specifikke kodestykker. Men i dag, hvor virksomheder kommunikerer via flere platforme, er der behov for en mere fleksibel løsning, og her er headless løsningen.

Med et headless CMS får udviklerne mulighed for at kode flere forskellige typer frontends, hvortil der sendes data fra backenden. Der bygges med andre ord templates til de forskellige platforme, som bestemmer, hvordan data fra backend skal vises i frontenden. Men før du beslutter dig for at bruge et headless CMS, bør du kende fordelene og udfordringerne ved en headless løsning


4 fordele ved at anvende et headless CMS

Fordel 1: Effektiv indholdsstyring

Med et headless CMS får du ultraeffektiv indholdsstyring. I et headless CMS er indholdsstyringen centraliseret, hvilket gør det meget mere effektivt, og du behøver kun én version af indholdet til alle kanaler. Det gør det lettere at administrere en brandplatform med flere sites uden besvær.

Fordel 2: Større valgfrihed

Når man anvender et traditionelt CMS til sin digitale løsning, dikterer valget af CMS ofte hele den tekniske stak på løsningen. Med headless er det anderledes, og udviklere kan løbende tilføje funktionaliteter, fordi frontend og backend er adskilt – og det gælder både funktionaliteter, de selv programmerer eller moduler, der tilføjes.

Download vores whitepaper om HeadlessHeadless_forside

I dette whitepaper kigger vi nærmere på headless og guider dig gennem dine første skridt i den headless verden. Du bliver klogere på hvad headless er og hvornår en headless-tilgang er bedst for din virksomhed.

Download whitepaperet her

 

Fordel 3: Lettere at opgradere

Det er meget lettere at opgradere sin digitale løsning, hvis den er bygget med et headless CMS. Der foregår nemlig mindre udvikling oven på selve CMS'et, så udviklerne behøver ikke at bekymre sig så meget om integrationer og funktioner. Drupal er støttet af et stærkt open source-fællesskab, og kan derfor været et sikkert valg på lang sigt.

Fordel 4: Høj skalérbarhed

Et headless CMS kræver mindre kapacitet end et traditionelt CMS, fordi de frontend og backend ikke er flettet ind i hinanden. Det gør hjemmesiden mere effektiv og billigere at hoste, og dit projekt meget mere fleksibelt og skalerbart. Det er derfor den ideelle løsning til et omfattende virksomheds-site.

Drupal – en sikker og skalérbar løsning

Drupal er som TYPO3, Umbraco og WordPress et Open Source Content Management System (CMS). Det vil sige, at kildekoden er offentligt tilgængelig.

Softwaren er gratis, hvilket betyder, at du slipper for dyre licensbetalinger, og blot betaler for udviklingstiden.

Hvilke ulemper er der forbundet med at anvende et headless CMS?

Et headless CMS kræver mere kode

Med et traditionelt CMS får du meget af koden leveret med selve løsningen. Et headless CMS giver dig mere smidighed og frihed, men det betyder også, at du sandsynligvis skal får skrevet mere kode selv for at få en hjemmeside, der virkelig er skræddersyet til din organisation.

Et CMS kommer med højere kompleksitet

Strukturen i headless betyder, at du ikke behøver at vælge en alt-i-en-løsning. Du kan stole på forskellige tjenesteudbydere til forskellige tjenester. På den måde kan du opbygge en arkitektur, der er skræddersyet til dine digitale behov. Men det betyder også, at du skal have viden om alle disse forskellige tjenester, og integrationerne fører hurtigt til yderligere kompleksitet. Desuden har hver tjeneste sine omkostninger, og i nogle tilfælde kan headless-løsning være dyrere end et traditionelt CMS.

Hvordan fungerer Drupal som et headless CMS?

Nu ved du, hvad headless helt præcist indebærer. Men hvordan fungerer Drupal som et headless CMS? Headless Drupal - også kendt som Decoupled Drupal - bruger Drupal som backend-lager for indhold. Frontenden er bygget i forskellige teknologier (normalt JavaScript eller PHP) og kommunikerer med Drupal via en API.

Der er flere grunde til, at Drupal er et populært valg til headless:

  • Det er nemt at distribuere indhold gennem Drupal til hjemmesider, mobilapps, IoT-enheder, mv.
  • Drupal er et solidt værktøj til oprettelse af indhold og data-styring, men kan nemt parres med en frontend-teknologi, der giver en god UX.
  • Drupal har fantastiske out-of-the-box-funktionaliteter og et stærkt fokus på API'er.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i headless eller Drupal, så udfyld formen nedenfor. Så tager vi fat i dig.

 

Publiceret 14. marts 2024