Skip to main content

Modern architecture

Udvælg de bedste komponenter og kombinerer dem til en brugerdefineret digital løsning tilpasset dine behov.

Kontakt os

Digital vækst og øget fleksibilitet

Vi oplever i stigende grad, at vores kunders behov er i forandring. Behovet for fleksible, skalerbare løsninger med udskiftelige komponenter er stigende. Men hvordan understøtter man kundernes digitale behov i et marked, der hele tiden ændrer sig, hvor nye løsninger opstår og kundens behov konstant forandres og dermed udfordrer deres digitale tilstedeværelse?
 
Composable architecture er den tilgang, som vi hos Peytz i højere grad arbejder udfra. Med en composable architecture-løsning, kan vi imødekomme vores kunders dynamiske behov, så de kan opnå digital vækst og øget fleksibilitet.

Modern architecture

De stadigt skiftende behov og krav fra kunderne, gør det umuligt at tilbyde én løsning, som opfylder specifikke behov og understøtter forretningen. Composable architecture giver større fleksibilitet og frihed til at sammensætte en skræddersyet løsning, der understøtter forretningen og giver fuld kontrol over hver enkelt komponent.

 

Composable architecture bygges af enkelte komponenter, der kan kombineres, opdateres, opgraderes, udskiftes og integreres med hinanden efter kundens unikke behov og ønsker. Hver komponent i økosystemet er uafhængig af de øvrige og har kun ét specifikt formål. Du kan dermed selv tilpasse din digitale løsning, og får fuld frihed til at opgradere, udvikle og forbedre enkelte komponenter uden at påvirke øvrige komponenter.

 

En komponent er således uafhængig af de øvrige komponenter, og giver dermed fuld kontrol over funktionaliteter og ydeevnen. I takt med at kundens behov ændrer sig over tid kan komponenter og licenser fjernes eller tilføjes, uden hele løsningen bliver påvirket. Med en composable architecture-tilgang får du en fleksibel løsning, der gør dig i stand til løbende at perfektionere din digitale løsning. I et marked, der er i konstant forandring, kan du uden videre foretage ændringer i din løsning, uden at skulle igennem et helt replatforming-projekt. 

Modern architecture er:

 

Modulær: Composable architecture er baseret på komponenter, der kan implementeres uafhængigt, hvilket eliminerer risici i forbindelse med udskiftning af komponenter og giver øget fleksibilitet i forhold til at tilføje nye komponenter. 


Åben: Composable architecture er bygget på åbne standarder, integrationsmønstre og udvidelsesmodeller og fremmer derfor nem integration og tilpasning.


Fleksibel: Composable architecture giver den fleksibilitet og tilpasningsevne, der er nødvendig for at udvide til nye kundetyper, kanaler og markeder.


Understøtter forretningen: Composable architecture giver større fleksibilitet og frihed til at vælge de løsninger, som bedst understøtter din forretning. Du får fuld kontrol over hver enkelt funktion og mulighed for at skræddersy din digitale løsning til dine forretningsbehov.


Omkostningseffektivt: Med composable architecture betaler du kun for dét, du har brug for. På den måde får du mest muligt ud af din investering og kan vælge netop de funktioner, du rent faktisk har brug for, i stedet for at betale for en alt-i-en-platform, hvor du kun bruger dele af den.

MACH-arkitektur

I bund og grund er MACH-arkitektur essensen af composable architecture.

 

MACH-arkitektur giver netop den fleksibilitet, skalerbarhed og tilpasningsevne, der er nødvendig for at fremtidssikre sin digitale løsning. Akronymet MACH står kort og godt for Microservices, API-first, Cloud-based og Headless.

 

Microservices_api-first_cloud-native_headless_2

 

Microservices 

Microservices er selvstændige applikationer, der kommunikerer med hinanden via API'er. Hver mikroservice har sin egen kodebase, database og infrastruktur og kan udvikles, implementeres og skaleres uafhængigt af de øvrige tjenester.

 

API-first

API’en sikrer, at alle de forsekllige microservices i MACH-arkitekturen kan kommunikere med hinanden. API’en angiver hvordan de enkelte komponenter skal interagere, og sikrer at der sendes og modtages anmodninger om det nødvendige data. 

 

Med andre ord skaber et API en græsefladen hvor logikken håndteres uden at man behøver at lære mere om, hvad der sker under motorhjelmen. Alle funktionaliteter eksponeres via et API, hvilket gør det muligt at binde to eller flere applikationer eller tjenester sammen.

 

Cloud-native

Alt udvikling og levering af software foregår i skyen. Den cloudbaserede hosting sikrer en skalerbar infrastruktur hvor al teknologi automatisk opdateres. Der kræves ingen installation eller vedligeholdelse, da opdateringer og opgraderinger sker automatisk og øjeblikkeligt uden nedetid, licensomkostninger eller andre gebyrer. 

 

Headless

En headless-arkitektur adskiller løsningens frontend og backend, det giver mulighed for at skabe brugerdefinerede frontend-oplevelser og unikke brugergrænseflader. Frontend'en er en "hovedløs" klient, der henter indhold og funktionalitet fra backend'en, som er et sæt API'er og mikrotjenester. 

 

Dette giver mulighed for større fleksibilitet og skalerbarhed i forbindelse med udvikling og implementering af webbaserede systemer, og næsten ubegrænsede muligheder for designtilpasninger, hurtigere time-to-market og mulighed for at differentiere kundeoplevelsen.

Er modern architecture den rette løsning for dig?

Composable architecture giver stor fleksibilitet og frihed til at vælge og implementere de bedste modulopbyggede applikationer. Vil du vide mere om composable architecture, og hvordan en fleksibel løsning kan være med til at sikre din digitale løsning, så udfyld formen her, så kontakter vi dig.