Skip to main content

Peytz er første Docker partner i Danmark

Hos Peytz er vi stolte over, at vi netop er blevet certificeret som den første Docker Level 1 partner i Danmark.

Kontakt

Anders Hal Werner, CTO

Det betyder, at du hos os kan få hjælp på ekspertniveau til at udnytte fordelene ved Docker containerisation. I praksis betyder det, at vi er certificerede til blandt andet at sælge Docker Enterprise løsninger, afholde workshops, påtage os konsulentopgaver og supportopgaver.

Ligesom et containerskib

Hvad er Docker så lige, tænker du måske? For dig (og mange af os andre), som ikke lige er vant til at begå os blandt de hårde drenge i servermiljøet, kan vi fortælle, at Docker containere er enormt smarte, når man arbejder med hosting eller udvikling.

Docker ship

Se på det sådan her: Forestil dig, at Docker er et containerskib, hvor du kan tilføje, fjerne og flytte rundt på samtlige containere, som det passer dig. Containerne er som computere eller virtuelle maskiner, der kan køre Linux, Windows og MacOS afhængig af, hvad containerskibet anvender. For at optimere udnyttelsen af teknologien har man én container til hver opgave – én container håndterer for eksempel webserveren, og en anden container håndterer databasen. Og ligesom containere på et containerskib, er disse optimerede til at spare ressourcer, og systematikken og logikken bag gør det nemt for enhver anden at overtage arbejdet ved næste stop på rejsen.

Containere udnytter cloudens funktioner og gør hosting nemmere

Med en container har man alt, hvad man skal bruge, uanset om man skal hoste hos den ene eller den anden af de store cloud udbydere, såsom Amazon Web Services eller Microsoft Azure. Man uploader bare containeren, og så er man kørende. Containeren indeholder både kode, runtime licenser, systemværktøjer og indstillinger. Har man ikke sin kode i en container, skal man konfigurere sin opsætning, hver gang man skifter cloud-udbyder eller hosting-operatør. Og bruger man ikke en container, skal man også bruge tid på at konfigurere ekstra servere, når man har brug for flere servere. Med containere er det derfor nemt at skifte cloud-udbyder eller hosting-operatør, og det er også nemt at opgradere til flere servere.

Også en fordel ved udvikling

Det er også fordelagtigt at bruge containers i udviklingen af kode. Med containere kan en udvikler udvikle og afslutte sit arbejde, hvorefter en anden udvikler kan overtage containeren og fortsætte arbejdet, med samme opsætning som den første udvikler. Altså ingen udfordringer med forskellige programversioner, og alle udviklere benytter samme setup, hvilket gør hele udviklingsprocessen mere smidig og sikker.

Docker containers – endnu smartere

Docker er Open Source – det koster altså ikke noget at benytte Docker, der anvendes over hele verden. Med Docker bliver det at anvende containers endnu smartere, fordi Docker indeholder så mange små finesser, der understøtter de fundamentale principper i container-teknologien.

Vil du vide mere?

Vil du høre mere om, hvordan du kan udnytte Docker containers, skal du ikke tøve med at tage kontakt til vores eksperter på +45 72200101 eller info@peytz.dk

Publiceret 22. februar 2023