Skip to main content

Sådan flytter vi din workshop online

Kontakt

Jens Poder, innovationsdirektør

Jo, workshop kan godt afholdes online. De skal bare køres lidt anderledes.

Tag nu Bonnier Publication. De var netop påbegyndt et kritisk strategi-arbejde, da Coronakrisen slog til. En afgørende workshop med vigtige interessenter måtte derfor aflyses af hensyn til smittefaren. Medmindre man da kunne holde workshoppen online?

Jo, det kan man godt.

Nyt værktøj, ny arbejdsform

I Peytz bruger vi især værktøjet Miro til online workshops.

I Miro arbejder vi sammen virtuelt på et delt whiteboard, som alle kan bidrage til, kommentere, skrive og tegne på og meget mere. Miro er fænomenalt til opgaven.

Men arbejdsformen er nødvendigvis en anden.

I stedet for lange workshop-dage arbejder vi i bidder af 2-3 timer med indlagte pauser. Powerpoints og skriftlige oplæg bliver delt og læst på forhånd og fylder derfor ikke meget i programmet.

Fokus er på co-creation, debat og beslutninger mens vi alle kan se hinanden. Vi tager de væsentlige diskussioner undervejs og skaber strategierne sammen i det virtuelle rum.

Effektivt og billigt

Udviklingsdirektør Nikolaj Opstrup fra Bonnier Publications siger:

“Vi haft innovations-workshops med Peytz før, men altid i det samme fysiske rum. Denne gang sad alle hver for sig, men i samme virtuelle rum. Resultatet var mindst lige så godt. Det var super effektivt og så sparede vi både intern tid, transport og udgifter til konferencecenter. Vi kunne mærke, at der var lagt flere kræfter i forberedelsen, men det kom rigeligt igen. Jens er en stjerne!”

Jens er i denne sammenhæng partner Jens Poder fra Peytz. Fra sit workshop-hovedkvarter i det hjemlige podcast-studie, udnytter Jens sine erfaringer som radiovært og styrer den virtuelle workshop med struktur og højt humør.

Google Design Sprint

Vi har værktøjer til online workshops, afstemninger og brainstorms. Og lige nu er vi ved at planlægge et virtuelt Design Sprint for en anden kunde.

Det er ikke bare sjovt. Det er også effektivt. Så mon ikke vi fortsætter med workshops i cyberspace, når vi kommer ud på den anden side …

Vil du vide mere om online workshops eller bare snakke digitale processer?

Tøv ikke med at hive fat i Jens Poder – han er knivskarp på området.

jens-poder-460x329
Jens Poder
Innovationsdirektør

jp@peytz.dk
+45 7220 0110
+45 2172 8882

 

Publiceret 22. februar 2023