Open source vs closed source

Du er måske stødt på begreberne open source og closed source CMS, men hvad adskiller egentlig de to? Vi har samlet et overblik over forskellen på open source og closed source her.

Af

Lars Hornbeck, Direktør, Technology

 

Hvad er open source?

Hovedparten af open source CMS’er er gratis, men der findes enkelte undtagelser. Open source software vedligeholdes af et fællesskab af udviklere, der sammen bidrager til at udvikle og optimere CMS'et som et fælles projekt. Alle kan bidrage til udviklingen og dermed redigere og ændre i kildekoden. Ingen kan gøre krav på ejerskabet over programmet, og alle kan frit anvende det.

Hvad er closed source?

I et closed source CMS er kildekoden lukket, hvilket betyder at ingen (ud over leverandørens udviklere) har adgang til kildekoden. I hovedreglen koster alle closed source CMS penge, og kræver betalt vedligeholdelse. 

Den største forskel på open source og closed source CMS’er er åbenlyst prisen - det ene er gratis, det andet koster penge. Men det betyder ikke nødvendigvis at closed source er dyrere end open source, da der følger andre omkostninger med udvikling og vedligehold af et website udviklet med open source.

Skal du vælge open source eller closed source?

Det er svært at besvare det spørgsmål entydigt, da det afhænger af mange faktorer, f.eks. din virksomheds interne tekniske ekspertise, support ønsker og -behov, krav til brugervenlighed og øvrige forretningsmæssige behov. Uanset hvilken løsning du vælger, bør du under alle omstændigheder gå efter et CMS, der både er fleksibelt og enkelt, da disse faktorer giver fordele for dig, din virksomhed og dine brugere. 

Vil du vide mere?

Vælg det rigtige CMS mockup

 

I vores e-bog Vælg det rigtige CMS gennemgår vi nogle af de overvejelser, du bør gøre dig, inden du vælger dit nye CMS. Vi giver dig en kort gennemgang af de forskellige typer CMS’er, der findes og giver dig et lille overblik over forskellige CMS’ers fordele og ulemper.

Hent e-bogen her

Tag fat i Lars Guldager – han tager gerne en snak med dig om, hvordan Peytz kan hjælpe dig.

Giv Lars et kald på telefon 2469 8215,
send ham en mail på lg@peytz.dk eller udfyld formularen nedenfor.

Lars_Guldager_V009

 

 

(Opdateret 12. december 2022)

Publiceret 1. december 2022