WordPress REST API

Fremtidens softwaregrænseflade

Skrevet af

Mads Bjørn Teglgård, afdelingsleder, WordPress

WordPress REST API er en softwaregrænseflade, der tillader et stykke software at interagere med andet software. Det vil sige, at udviklere kan bruge REST API til at få adgang til WordPress uden for selve WordPress-installationen. Det kan f.eks. lade sig gøre ved hjælp af JavaScript, og kan anvendes til at skabe interaktive websteder og apps.

WordPress REST API er et sæt koder designet til at gøre det muligt for andre systemer at interagere med WordPress via dets API interface. Det er bygget på en måde, der sikrer, at disse systemer forstår hinanden. Det betyder, at et tredjeparts-websted eller en mobilapp for eksempel kan få adgang til din WordPress-database, hente data fra den og tilføje data til den. WordPress REST API veldokumenteret, og på mange områder selv-dokumenterende.

WordPress REST API har dog sine begrænsninger, der er derfor nogle overvejelser, man bør være opmærksom på, før du anvender det til udvikling. Hvis man f.eks. skal man hente posts og deres billeder, kræver det flere kald, hvilket for nogle andre systemer er bøvlet eller helt umuligt.

WordPress REST API kan udvides, hvilket er noget vi gør jævnligt i Peytz, f.eks. i vores vores nyhedsbrevs plugin, der udstiller feeds. Vi baserer vores extensions på den data og den erfaring vi har, og som vi ved at 9 ud af 10 kunder, vil have brug for.

WordPress REST API er også udvidet af andre tredjeparts-plugins, som  f.eks. WooCommerce og Yoast. WooCommerce api'et bruges bl.a. af systemer som shipmondo, webshipper, og andre SaaS løsninger, som skal interagere med din webløsning.

Vil du vide mere?

Vil du høre mere omWordPress REST API eller WordPress generelt, så tag fat i Mads Bjørn Teglgaard fra WordPress afdelingen.

Mads Bjørn Eriksen 460x329

Mads Bjørn Teglgård
Afdelingsleder WordPress

mbe@peytz.dk
+45 7220 0101
+45 2421 4711

(Opdateret 2. juni 2022)

Publiceret 31. januar 2022